Nyheder | Seniorbo Tanderparken

Seniorbo Tanderparken

Nyheder

HIP-HIP HURRA

På denne dag var der højt humør, hurra og tillykke i vores fælleshus. Anledningen var, at Ellen Berlach, der har boet i Tanderparken siden starten i 2007, er fyldt flotte 95 år.

Stort tillykke til Ellen fra os alle.

SANG-EFTERMIDDAG

Lidt eftermiddagshygge på en råkold dag i januar. Værkstedets spillemænd, fra Østergade i Aarhus, underholdt med et bredt udvalg af glade sange og spillede også til fællessang. En hyggelig eftermiddag med kaffe, kage, sang og muntre bemærkninger.

Glædelig Jul og Godt Nytår

I ønskes alle en Glædelig Jul og et Godt Nytår.

Vi ønsker, at alle får et godt år i 2023, som vi håber bliver et år i glædens og fællesskabets ånd for alle mennesker.

NOVEMBERHYGGE

Vinsmagning af udsøgte hvidvine fra Alsace: Riesling, Pinot Gris, Klevener Heiligenstein, Cremant og Gewürztraminer. Dertil Tarte Flambe, Kugelkopf m. skinke og løg og knækbrød m. humus. MUMS

HYGGE I EN KOLD TID

Håbet skal også ses i de små begivenheder.

Der er rigeligt brug for samvær i en tid med krig i Ukraine og inflation. Her er det juledekorationer nogle andelshavere har kastet sig over.

BLIVER SÅ GODT

Håndværkere rumsterer og kraner på livet løs i disse dage.

Årsagen:

Vi er ved at få nye energibesparende og støjisolerende vinduer i alle husene i vores forening.

Det støjer og støver, men hold nu op: Det bliver så godt.

SOMMERFEST 2022

02/07 2022: Lørdag den 2. juli holdt Tanderparken den årlige sommerfest i forlængelse af en havedag, hvor rigtig mange var ude for at holde skik på området.

 Traditionen tro blev arrangementet holdt i carportene, så vi både var udendørs og alligevel sikret mod eventuelle byger. Vi retter alle en tak til Karen og Hardy for igen i år at have produceret det fineste smørrebrød. En god og skøn dag var det.

SKURE OG FØDSELSDAG

16/06 2022: En dejlig aktiv uge med maling af skure og dertil hørende kaffepause og jordbærlagkager. Og en fejring af en 75 års fødselsdag. Fællesskab betyder alt og gør den store forskel.

PRIS FOR BÆREDYGTIGHED TIL SENIORBO TANDERPARKEN

20/05 2022: Vi har den fornøjelse og glæde, at vi er blevet tildelt Nordea Green Loans bevis for et bæredygtigt valg. I øvrigt som de første.

Det synlige grønne lånebevis kommer selvfølgelig op at hænge i vores dejlige fælleshus.

På billedet ses Tanderparkens formand Inger Rødbroe (th) få overrakt prisen.

SNART BLOMSTRER TANDERPARKEN VILDT

09/05 2022: Aarhus blomstrer vildt: I dag var to medlemmer af haveudvalget, Kirsten og Lilian, ude med frø, spand, rive og haveslange for at så vilde engblomster. Det bliver en frydefuld sommer for Tanderparken, insekter og  forbipasserende.

15 ÅRS FØDSELSDAG

01/05-2022: I dag er der fødselsdag. det er 15 år siden Tanderparken blev “født”, og det er jo nok værd at fejre. Det gør vi med en dejlig brunch på denne søndag morgen.

VILD MED BLOMSTER

29/04-2022: Tanderparken er også vild med vilde blomster, og vi er blevet en del af Aarhus Blomstrer Vildt.

Senere på året vil stykket ud mod Tandervej være fyldt med vilde engblomster til glæde for os og alle andre, der går, cykler eller kører forbi.

ELSA GRÆS PÅ BANEN I DAG

26/04-2022: På dagens varme og rigtigt dejlige havedage var foreningens “yngste og mest betydningsfulde andelshaver” på banen. Snart får vi bugt med genstridigt og langhåret græs og det endda uden at røre en finger.

Vi fik hjemmebagte boller i kaffepausen og sluttede dagen af med grillpølser, øl og sodavand og en opladning til Elsa Græs.

HAVESÆSONEN BEGYNDER

25/04-2022: Blomsterne kigger frem og havesæsonen starter med hygge i fællesarealerne i Tanderparken. Havearbejde og grillhygge er på programmet i morgen, tirsdag. Vi glæder os.

TANDERVEJ LUKKER FOR BÅDE BILER OG CYKLISTER

20/4 -2022: Trafik i Aarhus skriver, at det er nødvendigt at lukke Tandervej, hvor de laver en ny rundkørsel. De forventer Tandervej lukket fra 1. maj til 16. december


Arbejdet begynder i starten af maj, og varer til sidst på året:

“Vi forventer, at Tandervej vil være lukket for både cyklister og bilister, indtil Giber Ringvej åbner i sin helhed.

Vi henviser derfor både bilister og cyklister til, som udgangspunkt, at bruge Mustrupvej i perioden, hvor cykelstien mellem Mustrupvej og Tandervej igen er åben for cyklister.”

Find selv opdateringer på Facebooksiden Giber Ringvej

JULEHYGGE I CORONASKYGGE

17/12-2021: Heldigvis er vi alle vaccinerede, så vi kan afholde julehygge med håndsprit.

Men, ak, suk og ve, det er som en uendelig genudsendelse på TV om nye mutationer og varianter og pressemøder om nye restriktioner, som desværre er 100% nødvendige. Men julehygge bliver der nu alligevel, også i år.

1/12-2021: Julemåneden lægger hårdt og blæsende fra land med årets første egentlige vinterdag med sne på ruden og rusken i træer og buske.

Vi håber på en glædelig jul og dejlig vinter. hvor vi måske kan ende med at vinke farvel til den irriterende gæst, Corona.

29/11-2021: Fuld skrue på aktiviteterne i Tanderparken i den forgangne uge. Strieftort, Knebkage, Brøtort, Herrnhutkage, Goj’raj og en hel del andre kager fra det sønderjyske. En hyggelig aften med et historisk oplæg om danskheden og baggrunden for det sønderjyske kagebord. To dage forinden mødtes mange andelshavere for, i hinandens gode selskab, at lave årets juledekorationer. En uge der understregede, hvorfor det er godt og rart at bo i et aktivt seniorbofællesskab.

ALLE KOM MED HJEM IGEN

8/9-2021: Guidet tur til det tidligere Horsens Statsfængsel. Hyggelig dag – og ingen blev bagefter efterladt i en celle.

Horsens Statsfængsel, tidligere kaldet Horsens Straffeanstalt, blev taget i brug i 1853. Fængslet blev nedlagt i 2006 og har siden været brugt til museum, til koncerter og middelalderfestival.

De spraglede “klemmefugle” er lavet af tidligere indsatte i Horsens Statsfængsel.

GENFORENING

27/8-2021: Det har været en underlig tid under pandemien.

Nu er vi helt ude af det for denne omgang, og vi prioriterede en fest for at fejre, at vi igen kan mødes

Tanderparken har under pandemien fået mange nye andelshavere, som vi også ville byde velkommen på bedste vis. Det gjorde vi med en gallamiddag af bedste karat, som foreningen  spenderede.

23/8-2021: Hvor mange mand skal der til for at grave det rigtige hul, det rigtige sted? Det afprøvede nogle på havedagen, og de mente at 8 var passende. Enkeltmandsindsats er også godt og prisværdigt, særligt under kyndig vejledning over hækken.

SOMMER I TANDERPARKEN

Lidt billeder fra sommeren der går sin vante gang i Tanderparken, som den gør over hele landet, mest tør og solrig og indtil videre kun med regn en sjælden gang.

Vi har haft Store havedag og afholdt en dejlig frokost med alt i tilbahør, en årets hyggeligste begivenheder i vores forening.

Hyggeligt og sjovt var det også, som resten af Danmark, at følge det danske landsholds fantastiske spil ved EM i fodbold. Vi havde vores egen lille storskærm, så vi kunne dele hyggen sammen.

 

FARVEL TIL MUNDBINDET OG GODDAG TIL EN MERE ÅBEN VERDEN

En følgesvend gennem mere end et år bliver til historie, når coronarestriktionerne bliver lempet mandag den 14. juni. Fra den dato er det kun i offentlige transportmidler, at mundbindet stadig er relevant.

Vi glæder os alle over, at der nu er så meget styr på pandemien, at restriktionerne kan lettes. Det glæder flertallet sig til, men flertallet er nok også glade for at coronapasset bevares, så vi fortsat kan holde snor i udviklingen, og vi kan undgå en ny bølge af corona.

VI SØGER ALLE MOD SOLEN

Sommeren er så småt over os, og mennesker såvel som dyr og planter søger mod solens livgivende stråler.

Det gælder beskærede piletræer, der så småt er begyndt at skyde igen, og det gælder tulipanerne, der vender hovederne i den rigtige retning.

GENERALFORSAMLING

Onsdag den 26. maj afholdt vi generalforsamling og kunne igen konstatere, at Tanderparken er en veldrevet forening, godt rustet til kommende tiders vedligehold og eventuelle økonomiske udfordringer på boligmarkedet. Tanderparken er polstret til fortsat at kunne være rammen om fællesaktiviteter og liv.

GENÅBNING INDEN LÆNGE

Gennem måneder har fælleshuset ligget øde hen, lukket for de store arrangementer. Den 21. maj må vi atter være forsamlet op til 50 personer ad gangen i fælleshuset.

Vi glæder os til igen at kunne mødes til fællesmøder, fællesspisning, fredagsbar, fødselsdage og i flagstangsvaskerlaug.

EN SMUTVEJ PÅ VEJ

Den 12 kilometer lange Beder-Bering Vej vil gøre det nemmere for gæster at finde vej til Mårslet og Tanderparken, og meget nemmere for os at komme på motorvejen.

Vejen åbner ved årsskiftet 2022/23.